מיתוסים על התעמלות בהריון – עובדות מול דעות קדומות - Wondermamas club

מיתוסים על התעמלות בהריון – עובדות מול דעות קדומות

מיתוסים על התעמלות בהריון

הקדמה

פעילות גופנית בהריון היא נושא שמלווה במיתוסים רבים, אשר לעיתים גורמים לנשים להימנע מאימונים חיוניים לבריאותן ולבריאות העובר. האיגוד האמריקאי לגינקולוגיה ומיילדות (ACOG) ממליץ באופן חד-משמעי על פעילות גופנית מתונה וקבועה לאורך ההיריון, למעט מקרים רפואיים ספציפיים שבהם יש התוויות נגד. במאמר זה נפריך מספר מיתוסים נפוצים על אימון בהריון ונציג את הממצאים העדכניים לגבי השפעתו על בריאות האם והעובר.

מיתוס #1: פעילות גופנית עלולה לגרום להפלה

העובדות: מחקרים מראים כי אין קשר בין פעילות גופנית מתונה לבין הפלות בשלבים מוקדמים של ההיריון. להפך, פעילות גופנית מסייעת בוויסות הורמונלי, מפחיתה מתחים, ומשפרת את זרימת הדם לרחם, מה שעשוי לתרום לסביבה התפתחותית בריאה יותר לעובר.

מיתוס #2: התעמלות בהריון מסוכנת לעובר

העובדות: מחקרים עדכניים מצביעים על כך שפעילות גופנית משפרת את זרימת הדם לשליה, תומכת בהתפתחות תקינה של העובר ואף עשויה לשפר את קצב הלב שלו. בנוסף, נמצא כי ילדים שנולדו לאימהות שהתעמלו במהלך ההיריון הראו נטייה למסת גוף נמוכה יותר ולכושר אירובי טוב יותר.

מיתוס #3: פעילות גופנית עלולה לגרום ללידה מוקדמת

העובדות: אין ראיות לכך שאימון גופני מתון מוביל ללידה מוקדמת. למעשה, ACOG מדווח כי פעילות גופנית סדירה עשויה להפחית את הסיכון ללידה מוקדמת באמצעות הפחתת מתח, שיפור זרימת הדם לרחם, וחיזוק שרירי הליבה והאגן.

מיתוס #4: נשים בהריון לא צריכות לבצע תרגילים לחיזוק הבטן

העובדות: אימוני בטן מתאימים יכולים לסייע במניעת כאבי גב, לשפר את היציבה ולחזק את שרירי הליבה, אשר תומכים ברחם במהלך ההיריון. כמובן שיש להתאים את סוגי התרגילים לשלב ההיריון ולהימנע מתרגילים הכוללים שכיבה ממושכת על הגב בשליש השני והשלישי.

מיתוס #5: פעילות גופנית בהריון עלולה לגרום לסיבוכים רפואיים

העובדות: להפך! מחקרים מצביעים על כך שאימון גופני מסייע במניעת סוכרת הריון, רעלת הריון, יתר לחץ דם והשמנה. בנוסף, נשים שמתעמלות נוטות לחוות לידה קלה יותר, משך צירים קצר יותר והתאוששות מהירה יותר לאחר הלידה.

מאילו סוגי ספורט רצוי להימנע?

למרות שפעילות גופנית בהריון היא לרוב בטוחה ומומלצת, ישנם סוגי ספורט שמומלץ להימנע מהם:

  • ספורט עם סיכון לנפילות: סקי, רכיבה על סוסים, טיפוס הרים.
  • ענפי ספורט עם מגע פיזי חזק: כדורגל, כדורסל, אומנויות לחימה.
  • פעילויות עם שינויים פתאומיים בלחץ: צלילה, צניחה חופשית.
  • אימוני כוח קיצוניים: הרמת משקלים כבדים במיוחד או תרגילים שמפעילים עומס רב על שרירי הבטן התחתונה.

סיכום

פעילות גופנית בהריון היא בטוחה ואף מומלצת לרוב הנשים, כל עוד היא מבוצעת בהתאמה אישית ובהתאם להמלצות רפואיות. מומלץ להקפיד על אימונים מתונים, להימנע מעומסים כבדים, ולשלב תרגילים לשיפור היציבה, חיזוק שרירי הליבה ושימור הכושר האירובי. הקשבה לגוף והתייעצות עם איש מקצוע יסייעו לכל אישה להפיק את המיטב מהאימון בזמן ההיריון וליהנות מהיתרונות הבריאותיים שלו עבורה ועבור תינוקה.

תפריט נגישות

Scroll to Top